Kleine ondernemersregeling

Je facturen mét of zonder BTW?

De nieuwe kleineondernemersregeling werd 1 januari 2020 gelanceerd. Als een ondernemer kan je een vrijstelling van de omzetbelasting (btw) krijgen als je in Nederland bent gevestigd en niet meer dan €20.000 omzet in een kalenderjaar hebt.

Ieder kwartaal kan je de belastingdienst laten weten of je gebruik maakt van deze regeling. Als je besluit hier wel gebruik van te maken, betekent dat dat je klanten factureert zonder btw. Omdat Deliveroo aan ‘self-billing’ doet, moeten wij van je weten of je komend kwartaal gebruik maakt van dit systeem. Wij sturen jou je facturen mét of zonder btw op basis van jouw inzending. Voor meer informatie over deze regeling verwijzen we je graag door naar de website van de belastingdienst.

Als je wel of niet mee wil doen aan de kleine ondernemingsregeling (KOR) vanaf het volgende kwartaal, vul dan dit formulier in.

Let alsjeblieft op dat deze regeling alleen geldt voor riders die gebruik maken van het ‘limitless riding model’ (en dus een btw nummer hebben) en die geen gebruik maken van Verloning.