Voedselveiligheid

Als je met Deliveroo samenwerkt, ben je verantwoordelijk voor zowel het omgaan met eten voor onze klanten.

Het is belangrijk dat je bewust bent van enkele eenvoudige dingen om ervoor te zorgen dat het eten veilig wordt behandeld op weg van het restaurant naar de klant.

-

Gezondheid
Allereerst het is belangrijk dat je bewust om gaat met jouw eigen gezondheid. Als je last hebt van één van de volgende medische symptomen, neem dan contact op met Rider Support om te laten weten dat je geen bestellingen kan bezorgen:

  • Besmettelijke virussen (bijv. voedselvergiftiging, buikgriep, griep)
  • Open zweren en/of wonden
  • Ooginfecties
  • Huid problemen

Volg de eventuele instructies van je arts en werk pas 48 uur nadat de symptomen zijn verdwenen.

-

Besmetting voorkomen
Ten tweede moet je ervoor zorgen dat je maaltijden op een veilige manier bezorgt. De beste manier om dit te doen, is door een thermische tas of rugzak te gebruiken om het voedsel te vervoeren.

Dit beschermt het voedsel tegen ziektekiemen en maakt het mogelijk om voedsel te scheiden op allergenen.

Om gezondheids- en veiligheidsredenen mag je niets in de bezorgtas meenemen dat het voedsel zou kunnen besmetten of ziektekiemen zou kunnen verspreiden.

Als je meerdere bestellingen tegelijk vervoert, vergeet dan niet deze apart van elkaar te bewaren en in de door het restaurant gegeven tasjes te laten zitten.

Restaurants besteden extra aandacht aan eventuele allergieën van klanten. Het door elkaar halen van bestellingen kan kruisbesmetting veroorzaken.

Als een bestelling morst, of in het geval van een stacked order, morst over een andere bestelling, moeten beide bestellingen opnieuw worden gedaan. Als je dit niet doet, kan dit levensbedreigende situaties tot gevolg hebben.

Wanneer je een bestelling hebt ontvangen, mag je niet eten, drinken of roken tijdens het bezorgen van deze bestelling. Dit kan er namelijk voor zorgen dat ziektekiemen de maaltijd besmetten.

Je mag op elk moment een pauze inlassen, maar in het geval van een toiletpauze, adviseren wij je dit te doen voordat je een bestelling accepteert of na het voltooien van een bestelling om besmetting te voorkomen. Denk eraan om nooit onverpakt eten of drinken te vervoeren.

-

Persoonlijke hygiëne
Het is van groot belang dat altijd schone kleding draagt tijdens het bezorgen. Was daarom regelmatig de kleding waarin jij bezorgt.

Denk er ook aan om lang haar vastgebonden te houden en je handen zo vaak mogelijk te wassen.

Dus wanneer moet je je handen wassen? Onthoud dat je dit altijd doet voordat je begint met werken en een bestelling accepteert. Het is vooral belangrijk om je handen te wassen na gebruik van het toilet, niezen, roken en/of schoonmaken.

Wat is de juiste manier om uw handen te wassen? Maak eerst je handen nat met warm water en antibacteriële zeep. Was vervolgens de schuimlaag van je handen af.

Droog je handen goed af met keukenpapier of een handdroger.

Je kunt restaurants vragen om hun toilet en handenwasgelegenheid te gebruiken wanneer je een bestelling bij hen afhaalt. (Let op: tijdens de COVID-19 uitbraak is dit niet overal toegestaan)

-

Hygiëne van je uitrusting
Naast je persoonlijke hygiëne is het ook erg belangrijk om je fiets, e-bike of scooter & je bezorgkit schoon te houden.

Denk eraan om deze regelmatig schoon te maken en viezigheid te verwijderen. Gebruik hiervoor altijd reinigingsmiddel dat geschikt is voor voedsel.

Om schadelijke bacteriën effectief te doden is het belangrijk dat je:

  • volg de instructies van de fabrikant goed op
  • lees de richtlijnen van de fabrikant om te zien of het middel verdund moet worden voor gebruik

Denk eraan om chemicaliën altijd uit de buurt van eten en drinken te houden en altijd je handen te wassen na gebruik.

Pas ook op voor ongedierte, zoals kakkerlakken en muizen.

-

Voedsel morsen
Tijdens het bezorgen van bestellingen kan voedsel morsen. Als dit het geval is, moet je contact opnemen met Rider Support om dit te laten weten. Zij zorgen ervoor dat het restaurant wordt ingelicht en een nieuwe bestelling wordt klaargemaakt. Het is van cruciaal belang dat je vervolgens al je gear grondig reinigt met een ontsmettingsmiddel.